X syntyi hyvään ja turvalliseen kotiin, jossa vallitsevia arvoja olivat oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja toisen kunnioittaminen. X oppi, että jos antaa apuaan toiselle, sitä myös saa. X:lle syntyi valtavan suuri ystäväpiiri jo lapsuus- ja kouluajoilta, mutta myös aiemmista työpaikoista sekä harrastusten ja opintojen parista. Kiinteistönvälittäjä X voi kiitollisena todeta, että hänellä on ollut hyvä elämä.

Kun maailmankuva rakentuu jo lapsena ihmisarvoa kunnioittavista elementeistä, muodostuu ihmiskuvasta positiivinen ja valoisa. X uskookin, että kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä. Hänen on vaikea uskoa mitään muuta, koska häntä itseäänkin on lapsuudessa ja nuoruudessa sekä myöhemmällä iällä kohdeltu pääsääntöisesti hyvin. X lähti avoimin mielin kiinteistönvälittäjän työhön ja uskoi, että ihmisten hyvyys ympäröi hänet myös tässä ammatissa. Usein näin kävikin, ja ne hetket olivat työn helmiä. X sai kuitenkin kohdata myös ihmisen pimeän puolen tässä työssä. X oli hämmentynyt ja vaikutti varmaan myös naivilta alalla, jossa asiakkaan etu jäi tarpeettoman usein muiden asioiden varjoon. X tiesi, että kiinteistönvälitysalaa on pidetty valehtelijoiden unelmatyönä, mutta X halusi kaikesta huolimatta uskoa, että väitteet olivat menneiden vuosien lumia, sillä alaa säätelee tarkka valvonta, lainsäädäntö ja hyvä välitystapa. X:llä olikin tapana lukea Hyvä välitystapa säännöllisesti ja palauttaa siinä kerrottuja asioita mieleen. X:llä on myös vankka pohjakoulutus sekä muutama alalle vaadittava pätevyys, mm. LKV-pätevyys. X:lle oli myös kunnia-asia tehdä välitystyönsä eettisesti ja moraalisesti oikein.

Vankka osaaminen ja koulutuspohja, ihmisrakkaus ja terve itsetunto olivatkin X:n vahvuuksia. Nämä vahvuudet realisoituivat tuloksena, jossa X ylitti kuukausi toisensa jälkeen tulostavoitteensa. Se tiesi X:lle hyvää tulotasoa ja X:n työnantajalle toivottuja euroja ja laajemmin ajateltuna yhteiskunnalle paljon tuikitarpeellisia veroeuroja. X oli naivi uskoessaan, että tässä olisi riittävästi. Asiakkaatkin olivat tyytyväisiä ja tulivat kerta toisensa jälkeen asioimaan X:n kanssa. Pikkuhiljaa X huomasi, että vaikka kaikki menee hyvin sekä taloudellisesti ja henkisesti, se ei kuitenkaan riitä. Se ei ollut tarpeeksi. X ei ymmärtänyt syytä siihen, että mikään ei riittänyt,