Orvokki teki aina hyvää tulosta. Hän on niitä harvoja välittäjiä, jotka pääsivät joka vuosi asetettuihin tavoitteisiin. Helpolla mikään ei luonnollisesti tullut, mutta Orvokki oli sitkeä ja määrätietöinen ja jaksoi tehdä pitkää päivää. Joskus kohtalo kuitenkin pysäyttää hetkeksi ja elämä näyttää meille sen, että jokaisen tielle tulee myös surullisia hetkiä.

Yksi tällainen surullinen tapahtuma oli Orvokin toisen vanhemman vakava sairastuminen, joka oli hyvin lähellä päättyä surusanomaan. Silloin ei kuitenkaan vielä ollut suuren surun aika ja Orvokille läheinen ihminen sai vielä muutaman vuoden  elinaikaa. Tämä tapahtuma käynnisti kuitenkin lisää outoja asioita ja auttoi osaltaan Orvokkia tekemään päätöksensä pakenemisesta pois Narsissin vaikutuspiiristä. Tapahtumat ajoittuivat joulun molemmille puolille.

Toinen Orvokin vanhemmista asui vanhusten palvelutalossa, koska hän oli liikuntarajoitteinen ja pystyi liikkumaan ainoastaan pyörätuolin avulla. Palvelutalossa hän sai asianmukaisen ja tarvitsemansa hoidon ja omaiset olivat tyytyväisiä hoidon tasoon. Ennen joulua vanhuksen kunto kuitenkin heikkeni niin paljon, että hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan ja ennuste selviämisestä oli huono. Pulssi oli huolestuttavan matala ja Orvokki istui jopa yön tunteina rakkaan vanhempansa luona, koska suruviesti olisi voinut tulla milloin tahansa. Sairaalajakso kesti yli kaksi viikkoa ja sinä aikana Orvokki teki myös työtään. Tuntui luonnolliselta kertoa tästä suuresta huolesta ja ikävästä elämänvaiheesta työpaikalla. Niin orvokki tekikin.

Kun Orvokki kertoi kunnon nopeasta heikkenemisestä ja alhaisesta pulssista, sanoi Narsissi hänelle: " Etkö ymmärrä, mistä on kysymys?" Orvokki ei ymmärtänyt ja pyysi Narsissia selventämään, mitä hän tarkoitti. Narsissi jatkoi:" Nyt on joulu. Kaikki palvelutalon työntekijät ovat halunneet lähteä joululomalle. Siellä on tuuraaja, yksi tuuraaja. Hänet on jätetty yksin suuren työmäärän kanssa sinne, aivan yksin. Hän on suutuspäissään ajatellut vähentää töitään ja tuumannut, että tuikkaampa pikkuisen enemmän lääkettä suoneen kuin on tarpeellista. Näin selviän työstäni, hoidettavat vähenevät ja jaksan paremmin." Orvokki oli täysin sanaton. Hän kuunteli hiljaa, hän ei ollut uskoa kuulemaansa. Lopulta Orvokki halusi tietää enemmän. Hän halusi selvittää tämän täydellisen myysterintäytteisen tyrmäävän mielipiteen, jonka Narsissi suolsi suustaan paatoksella, sujuvasanaisesti, ilman epäröintiä. Mistä on kysymys? Orvokki ei ollut koskaan aiemmin kuullut mitään vastaavaa.

Toivuttuaan sanojen aiheuttamasta shokista Orvokki kysyi: "Miksi hoitaja tekisi tuon? Mitä sinä tarkoitat? En ymmärrä." Narsissi jatkoi. Hänen äänensä oli paatoksellinen ja kuuluva. Hän puhui myös harvinaisen selkeäsanaisesti. Silmät tuijottivat puoliksi avonaisina ja huulet olivat alaspäin kääntyneet: " Minun äitini oli vanha ja sairas. Minun äitini oli vanhainkodissa ja hän oli hyödytön eikä tuottanut enää mitään yhteiskunnalle. Hänet poistettiin, koska hän oli hyödytön. He poistivat hänet vanhainkodissa." Orvokki sanoi, että poistivat? Mitä tapahtui? Narsissi jatkoi:" Kun ihminen on hyödytön, eikä ole enää tuottava hänet eliminoidaan. Siitä on sinunkin vanhempasi kohdalla kysymys. Minun äitini poistettiin, minä tiedän."

Orvokki oli ihmeissään, hän oli tyrmistynyt, häkeltynyt. Onko hänen pakko kuunnella työpaikallaan väitteitä, että vanhuksia listitään vanhainkodeissa, koska he ovat hyödyttömiä. Orvokki voi pahoin, tunsi kauhua ja ymmärsi viimeistään nyt, että tästä työstä on pakko paeta, pakko lähteä, aivan kuten asiantuntijat ovat neuvoneet. Tämä ei ole tästä maailmasta. Hänen esimiehensä puhuu vanhusten tappamisesta kuin jokapäiväisestä leivästä. Tämä on kuin katsoisi huonoa salapoliisielokuvaa, tämä on kuvottavaa ja järkyttävää. Orvokki ymmärsi, että hän ei kuulu tänne eikä halua ystäväpiiriinsä ihmistä, jolle tosi ja epätosi ovat yhtä ja samaa. Orvokki ei halua enää mitään ihmiseltä, jonka ajatukset liikkuvat tällä radalla. Pois, pois ja pakoon ja pian. Orvokki ymmärsi vihdoin, että tässä työssä ei voi jatkaa.

Myöhemmin Orvokki tutustui sattumalta henkilöön, joka oli työskennellyt vanhustenhuollon parissa sillä paikkakunnalla, jossa Narsissi väittää äitinsä eliminoinnista. Orvokki kertoi asiasta ja tapaus oli henkilölle tuttu. Narsissi oli määrätietoisesti lietsonut perättömiä lausumiaan omaisten keskuuteen ja asiasta oli vähällä tulla oikeusprosessi.